הקמת חברה ותאגידים
הקמת חברה ותאגידים אחרים כגון שותפות רשומה, עמותה, אגודה שיתופית (אג"ש), חברה לתועלת הציבור (חל"צ) – הינו שרות נוסף שמשרדנו מתמחה.
כל עסק שמטרתו הפקת רווחים יכול לפעול במסגרת תיק עצמאי / שותפות ברשויות המס, או כחברה / אגודה שיתופית. ההחלטה על המבנה המשפטי של עסק בהקמה מושפעת משיקולים שונים, חלקם שיקולי מס וחלקם שיקולים משפטיים ו/או מקצועיים. החלטות מוטעות בתחילת הדרך עלולות לגרום לנזקים לעסק כבר בראשית דרכו. מרבית ההחלטות השגויות בפתיחת עסק נובעות מחוסר ידע בהיבטים החשבונאיים, המיסויים, הכלכליים והבנקאיים הקשורים בהקמת עסק. ההחלטה הראשונית על פתיחת עסק, כרוכה בהחלטה על הקמת חברה ותאגידים, לרבות אם לפתוח עסק עצמאי, אגודה שיתופית קואופרטיבית (אג"ש), עמותה, שותפות רשומה וכדומה. לדוגמא לעתים על אף הצורך בהתאגדות כחברה משיקולים עסקיים ומשיקולי הגבלת סיכונים, יש צורך לשמר מסלולי מסוי של היחיד דווקא ולא של החברה. לצורך כך, נשקלים שיקולים שונים בקשר עם הכדאיות לפתוח חברה משפחתית. חברה זו משלבת יתרונות של חברה בע"מ לצד יתרונות מסוי טובים יותר החלים לעתים על היחיד. להלן קישור למאמר שפורסם באתר המשרד העוסק בנושא זה. לצפייה לחץ על הקישור – חברה משפחתית.
בטרם יוחלט על המבנה המשפטי של העסק נקיים עם הלקוח פגישה במהלכה ימסרו לנו פרטים אודות העסק, לרבות הכנסות צפויות ומידע על השוק בו הוא עתיד לפעול. בהמשך ייבחנו הנתונים על ידי רואי חשבון וכלכלנים, אשר יחד יגבשו המלצה באשר למבנה המשפטי הרצוי לעסק.
הלשכה ושירות הלקוחות במשרדנו מלווה את העסק מרגע הקמתו, החל בפניה לרשם החברות / האגודות השיתופיות בבקשה להקמת חברה / אגודה שיתופית, במידה והוחלט על פתיחתה וכלה בפניה לרשויות המס – מס הכנסה מע"מ וביטוח לאומי וטיפול בפתיחת התיקים הרלוונטיים לעסק.
במקביל לפניה לרשויות המס תדאג הלשכה להעברת מסמך לבעל העסק הנוגע להוראות ניהול ספרים החלות על עסקו על פי חוק, קרי – כללי הוצאת חשבוניות מס וקבלות, ניהול ספר קופה וספרי עזר נוספים, בהתאם לסוג העסק . ההקפדה על קיום הוראות ספרים חשובה מאד, שכן אי ניהול ספרים כראוי עלול לגרום לפסילתם על ידי רשויות המס ולהביא למצב בו פקיד השומה יקבע בעצמו את השומה השנתית בה חייב העסק. על כן עסק בהקמה חייב יעוץ והדרכה מקצועיים על אופן ניהול ספריו.
כאשר כוונת הלקוח הינה יסוד והקמת מוסד שאינו עסקי, כלומר מוסד ללא כוונת רווח (מלכ"ר), עומדות בפניו ארבע אפשרויות– עמותה, הקדש ציבורי, אגודה שיתופית וחברה לתועלת הציבור, כאשר לכל צורת התאגדות יתרונות וחסרונות.
לאחר קבלת ההחלטה על המבנה המשפטי הרצוי, בהמלצת רואי חשבון ממשרדנו, מיכאל ויצמן ושות' – רואי חשבון, תטפל הלשכה בהקמת הגוף מול משרדי הרשם הרלוונטי ובנוסף תספק שירותי ליווי במהלך השנה, שכן בשל היותם פטורים מתשלום מס, הפיקוח עליהם הדוק, כך שגופים אלה נדרשים להגיש דוחות ומסמכים שונים. המחלקה תומכת בתהליכים אלו באופן שוטף.
למידע נוסף המצוי באתר המשרד, ראה מאמר שפורסם בנושא, המתייחס לשיקולים נוספים העולים בעת הקמת חברה ו/או כל תאגיד אחר. לא אחת, כאמור, נתקלים בהתלבטות האם בכלל נדרש להקים חברה, או לחלופין האם אפשר לנהל את העסק במסגרת של תיק עצמאי או שותפות הקרוי גם פתיחת תיק עוסק מורשה. לנוחיותכם מצ"ב הקישור למאמר – הקמת עסק – עצמאי או חברה.
רואה חשבון ממשרדנו ישמח לסייע לכם בקבלת שירות זה. צור קשר ללא התחייבות.