הצהרת הון
הצהרת הון מוגשת בסיוע המחלקה למסים שבמשרדנו, במסגרתה מדווחים על הדוח האישי על הנכסים וההתחייבויות ליום המבוקש על ידי רשות המסים, בדרך כלל סוף שנה (31 לדצמבר), דוח זה נקרא כאמור הצהרת הון.
פקיד השומה נוהג לדרוש מעת לעת, בדרך כלל אחת למספר שנים, מכל נישום (עצמאיים בעלי עסקים ומנהלי חברות שכירים) הגשה של הצהרת הון, זאת בנוסף וללא קשר לכך שמוגש דוח אישי למס הכנסה על ידי כל נישום. הדרישה נובעת משיקולים שונים ומגוונים ביניהם ביצוע רכישות ו/או השקעות מהותיות על ידי הנישום לדוגמה רכישת נכסי מקרקעין, הקמת חברה, רכישת עסקים ועוד. המחלקה למסים במשרדנו מסייעת לנישומים לערוך ולהגיש הצהרת הון. הצהרת הון מוגשת למס הכנסה על פי דרישתו הספציפית בלבד ומפרטת את הנכסים ליום מסוים בניכוי ההתחייבויות לאותו יום, כלומר מפרטת את ההון נטו, המצוי ברשות הנישום. ההון המדווח נמדד על פי העלות בפועל של הנכסים כגון דירות, מזומנים, תכניות חסכון, הלוואות שניתנו וכיוצא בזה, בניכוי התחייבויות כגון הלוואות מבנקים ומאחרים ומשכנתאות. ההפרש בין הנכסים להתחייבויות הוא ההון, אשר עליו מצהיר הנישום, הנתמך, כמובן, במסמכים נאותים לביסוס ההצהרה.
הצהרת ההון נבדקת על ידי רשויות המס בהשוואה לדוחות השנתיים המוגשים, בניכוי המס הנובע מהם. אלה משמשים אינדיקציה להכנסות נטו שנוצרו לנישום על פני השנים ובהשוואה להצהרת ההון הקודמת. כאשר נוצרים הפרשים משמעותיים, שאינם מוסברים, וזאת לאחר שנלקחו בחשבון הוצאות מחיה וכדומה. קיימים מקרים בהם מס הכנסה יטען לקיומן של הכנסות שלא דווחו ויתבע תשלום מס נוסף על ההפרש הבלתי מוסבר. ההפרש הבלתי מוסבר בדרך כלל ייוחס על ידי מס הכנסה לשנות המס הפתוחות ולאו דווקא לשנות המס, בין שתי ההצהרות הנבחנות, עניין זה עלול לייצר חבות מס גבוהה יותר בגין הפרשי ההון שהנישום לא הצליח להסביר. מכאן חשיבותה של המקצועיות והמומחיות הנדרשת בעת עריכת הצהרת הון.
המחלקה למסים במשרדנו, בעלת הידע והמומחיות הנדרשת לסיוע בעריכת הדוח על הנכסים וההתחייבויות – הצהרת הון. במחלקה מצויים מיטב רואי החשבון ויועצי המס, אשר יערכו את הדוחות בצורה הנכונה ביותר ויחד עם הנישום ימצאו את ההסברים הטובים ביותר כדי למנוע מצבים כמתואר לעיל.
רואה חשבון ממשרדנו ישמח לסייע לכם בקבלת שירות זה. צור קשר ללא התחייבות.