תכנית עסקית – נקודות לתשומת לב
תכנית עסקית – נקודות לתשומת לב מהווה תמצית של מידע הנדרש בבואך לערוך תוכנית עסקית. רואה חשבון מנוסה יכול להשתמש בניסיונו החשבונאי והכלכלי על מנת לבחון עסקים הנמצאים בקשיים עסקיים. במסגרת בחינת המצב בעסק, ניתן לנטר את הנושאים ולאפיין את הסוגיות הבעייתיות, לרבות קשיים בתזרימי מזומנים, רווחיות נמוכה, חוסר יעילות, אחזקת מלאים גבוהים שלא לצורך, כח אדם לא יעיל וכדומה.
לפיכך אם החברה שלך בקשיים? נקלעת לחובות? לא נערכת כיאות למשבר כלכלי? וכדומה, במשרדנו צוות רחב של כלכלנים מנוסים ורואי חשבון בכירים, המסוגלים לבצע עבורך את כל הנחוץ על מנת לאתר הקשיים וכן לשקול ביחד עם ההנהלה את הדרכים לפתרונן.
כידוע, פעילות עסקית במשק כלכלי כרוכה בחשיפה לתנודות, לעיתים קיצוניות, מעצם טיבה ואופייה של הכלכלה, המושפעת מכוחות השוק המקומי והעולמי בו זמנית. משבר כלכלי, בין אם הוא מקומי ובין אם הוא עולמי, משפיע בדרך כלל באופן דורסני כשמאפינו העיקרי הוא "אפקט הדומינו". במצב כזה נפגעים בתי עסק בצורה קשה, לעיתים אנושה, כאשר רק העסקים בעלי איתנות פיננסית, המתאפיינים ביכולת לפזר סיכונים ולהתייעל הינם בעלי סיכויים גבוהים לשרוד.
התנהלות עסקית שגויה, על פי רוב, תביא לתוצאות סופיות דומות לאלה שיביא משבר כלכלי. אם העסק שלך מייצר הפסדים מתמשכים לאורך זמן, מבלי לפעול בזמן לתכנון תוכנית הבראה והתייעלות, סביר להניח שהעסק לא יצליח לשרוד לאורך זמן, שכן על פי רוב, בהיעדר הון בעלים, המערכת הבנקאית לא תיתן בעסקך אמון, דבר שעלול להוביל אותך בסופו של דבר לחדלות פירעון.
למשרדנו ניסיון עשיר בהכנת תוכניות הבראה לעסקים וחברות בקשיים וליווי מקצועי במהלך יישומה, לרבות ליווי וסיוע בבנייה מחדש של אמון המערכת הבנקאית בעסק.
במסגרת הכנת תוכנית ההבראה ולאחר שנקבל את המידע הרלוונטי אודות העסק שלך יבוצעו על ידי משרדנו המהלכים הבאים:
- ניתוח השוק בו פועל העסק, תוך שימת דגש על חולשות וחוזקות של העסק ביחס למתחריו.
- בחינת מבנה ההכנסות של העסק תוך התייחסות לפיזור סיכונים והימנעות מיצירת תלות בלקוח ו/או ערוץ הכנסות מסוים.
- בחינה ומיפוי הסיבות להיווצרות הפסדים מתמשכים בעסק.
- בחינת היקף ומבנה הוצאות העסק, לרבות מציאת פתרונות אפשריים להוזלת העלויות ותקורות בעסק.
- בחינת מבנה האשראי בעסק והתאמתו לצרכיו, תוך התייחסות לתזרים המזומנים ולעלות האשראי.
- חלוקת פעילות העסק למרכזי רווח אשר תהווה בסיס לקבלת החלטה על הפסקת פעילות מגזרים / סניפים מפסידים.
- בחינת האפשרות להוזיל עלויות ייצור, הן מהיבט עלות חומרי הגלם והן מהיבט תהליכי היצור עצמו, על מנת למקסם את הרווח הגולמי.
- בחינת האפשרות לעבות את מערך השיווק מתוך מטרה להגדיל משמעותית את היקף הכנסות החברה.
- בחינת מבנה כוח האדם בחברה, תפוקות וסמכויות, לרבות הצורך בצמצום מצבת כח האדם בעסק.
- במקרה הצורך ואם ישנה אפשרות לכך, בחינת הכנסת משקיע לעסק, תוך ליווי העסקה על ידנו לשמירת האינטרסים של בעל העסק.
- הכנת תוכנית הבראה ובניית תקציב מעודכן לעסק, הכולל השפעת החלטות שנלקחו במסגרת תוכנית ההבראה, לרבות הקמת מערכת בקרה תקציבית.
- במקרה הצורך ועל פי בקשת הלקוח נבחן את יישום תוכנית ההבראה ותוצאותיה על פני תקופה שתוגדר מראש.
חשוב לציין כי במקרים מסוימים, ייתכן שלאחר בחינת הנתונים נגיע למסקנה שהעסק אינו מצדיק כלכלית את קיומו. במקרה כזה, נשקול עם מנהלי העסק את החלופות השונות לרבות האפשרות לשקול תוכנית חיסול. תוכנית זו תיקח בחשבון את צמצום הסיכונים אליהם חשוף הבעלים תוך מימוש נכסים במחיר מקסימאלי, עריכת הסדרים נוחים עם הנושים וכדומה.
נשמח לתאם פגישת ייעוץ במשרדנו על מנת להרחיב בנושא, והכול על מנת להחזיר את עסקך למסלול הנכון….
המידע הניתן במאמר תכנית עסקית – נקודות לתשומת לב, ניתן כשרות על ידי מיכאל ויצמן ושות' – משרד רואי חשבון, פארק תעשיות פולג נתניה. המידע אינו מהווה תחליף למתן חוות דעת ספציפית, אף כי נעשו מאמצים להקפיד על דיוק המידע, זאת נכון למועד פרסום המאמר בלבד, איננו אחראיים בצורה כלשהיא לתוכנו וכל שימוש בו מחייב בדיקה או קבלת ייעוץ על בסיס מקצועי.
רואה חשבון ממשרדנו ישמח לסייע בהקדם, ככל שיידרש. צור קשר – ללא התחייבות.